25-godini-izvorche

Квалитет. Посветеност. Интегритет.

Што добива вашето дете arrow down

Креативен Потенцијал

Ние го поддржуваме и негуваме креативниот потенцијал на децата. Преку нашата програма, вашето дете ги задржува и дополнително ги развива своите креативни потенцијали.

Можност за учење

Вашето дете ќе научи да учи без лимити, а воедно, ќе развие и мотив за учење.

Логичко размислување

Ќе го развие логичкиот капацитет, и ќе знае да размислува и да ги поврзува релациите.

Истражувачки дух

Нашите ученици се одликуваат и по љубопитноста и истражувачкиот дух, кој според многу истражувања, се предуслов за високата интелигенција.

Комуникациja

Изворчевците, уште од мали, се врвни комуникатори. Вашето дете ќе ги развива вештините за интеракција со сите возрасни групи.

Напреден развој

Детето ќе се развие повисоко од врсниците кои учат во други системи на едукација.

arrow left downМонтесори Едукатори

Сертифициран тим со долгогодишно искуство
bozana markovska pic
Божана Марковска
Основач и Главен Монтесори Едукатор

Пред повеќе од 25 години, тргна кон остварување на својата мисија, да овозможи квалитетно образование за деца, во периодот во кој децата најмногу ги развиваат своите капацитети.

Во моментов, Божана е целосно посветена на децата од нашата градинка.

Пред повеќе од 25 години, имав можност и привилегија да бидам еден од првите "Изворчевци". Сеќавајќи се на огромен дел од основните вредности кои ги научив во Изворче, без никакви двоумици, решив истото да му го овозможам на мојот 2 годишен син Дејан.

19424204_10155436686029710_1764820744329015519_n
Боривоје Михајловски Изворчевец и родител на нов изворчевец

Изворче е моето искуство и верувам дека зборувам во име на сите ваши ученици, пранешни и сегашни.
Како и Вас, и јас се стремам да предизвикам општествена промена.
Желбата за осознавање и истражување која ја интернализирав во Изворче ме направи она што сум денес!

elena-ljusheva
Елена Љушева Изворчевка

Балансирана Исхрана

Секој ден, децата добиваат по 4 оброци, подготвени во стандардизирани, санитарни услови.

Менито е селектирано и одобрено од нутриционисти, при што храната која им се сервира на децата е здрава, вкусна и разноврсна.

Подготвена Средина

Изворче е меѓу најдобро опремените Монтесори градинки на Балканот и пошироко.

Материјалите кои се користат при едукацијата се автентични Монтесори материјали, и се специјално дизајнирани за конкретни вежби или активности кои се дел од Монтесори програмата.

Интегрирани Групи

Престојот и наставата се одвиваат во мали работни групи, како би се постигнал најефективен резултат при учењето и развојот на детето.

to top button